Vakantie italië

Vakantie Italië

placeholder I talie heeft vele prachtige stranden, steden en om niet te vergeten prachtige bezienswaardigheden waarvan sommige afstammen uit de Romeinse tijd. italië kent veel zonnige dagen en heel veel lekker eten. Deze dingen maken het niet zo gek dat italië een van de populairste vakantie landen in Europa is. italië heeft voor iedereen wat te bieden en is echt een schitterende vakantie bestemming. In het noorden van italië vindt je berggebieden en aan de kust lijn vind je honderde stranden. Het is niet gek dat er zoveel stranden zijn als bijna het gehele land aan de zee grenst. italië heeft aan twee kanten een lange kustlijn met vele leuke dorpen ook grensend aan de kust.

Strandvakantie italië

Behalve een rijke cultuur en een grote geschiedenis heeft italië bijvoorbeeld ook een kustlijn van 7.600 kilometer en natuurlijk zijn hier vele mooie stranden te vinden. italië is niet voor niets een van de populairste strandvakantie bestemmingen. De stranden in italië zijn heel divers net zoals de vele regio’s. Je hebt in dit land kiezelstranden, rotsige baaien en prachtige witte stranden. Een grote hoeveelheid van de stranden in italië is goed gekeurd met een blauwe vlag (stranden keurmerk). In 2016 waren er 149 Italiaanse stranden die het keurmerk hebben gekregen. Een van de mooiste stranden in italië vind je langs de kust bij Ligurie. Ook op de eilanden Sicilie en Sardinie zijn prachtige stranden te vinden. Sicilie heeft maar liefs 5 stranden met het blauwe vlag keurmerk en Sardinie heeft er hier 8 van. Dus wilt u op vakantie naar 1 van de grote eilanden in italië dan kunt u dit makkelijk combineren met een strandvakantie.

Vakantie italië aan het Gardameer

Het Gardameer ligt in Noord-italië en is ook een populaire zonvakantie bestemming. Het Gardameer ligt in drie regio’s van italië en is ook het grootste meer van het land. Het meer word omringt door prachtige stranden, diverse steden en dorpen. Alle dorpen rondom het meer hebben hun eigen sfeer en bezienswaardigheden.

Stedentrip vakantie italië

Een vakantie naar italië is perfect voor een steden trip naar de meest indrukkwekkende steden. Bij een stedentrip in italië denkt u waarschijnlijk gelijk aan Rome en Milaan of misschien denkt u wel aan Venetie. Maar ook in de streek Toscane kunt u een prachtige stedentrip doen. Deze regio kent vele groene heuvels en wijn gaarde. Een prachtige stad in de Toscane regio is Florence. Deze stad heeft prachtige bezienswaardigheden en kunstwerken die afstammen uit de tijd van de Renaissance.

Vakantie Zuid-italië

In Zuid-italië vind je veel wijnvelden en olijfbomen en aan zon is er ook genoeg in het zuiden van het land. Door het klimaat in Zuid-italië kan je tot wel ver in het najaar genieten van lekker weer. In de winter is het ook niet koud in tegendeel zelfs want de winters zijn hier in het zuiden van het land erg mild. Een vakantie in Zuid-italië kan heel veelzijdig zijn, je kan bijvoorbeeld een van de eilanden van italië bezoeken of een reis maken naar zijn prachtige steden.

Terug naar boven